معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان گفت: در برنامه ویژه بوم بر ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت تاکید شده است.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان، زینب کریمی تکرمی در مراسم افتتاح جشنواره «گیلان قدیم، کودکان جدید» که با هدف معرفی مشاغل سنتی قدیمی گیلان در دبستان شاهد امام صادق (ع) ناحیه دو رشت برگزارگردید، خاطر نشان کرد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مدرسه سازمان اجتماعی یادگیرنده نام برده شده است و مدرسه فقط مکانی برای آموزش کتاب های درسی و انتقال صرف دانش و معلومات به دانش آموزان نیست، بلکه باید به آموزش مهارت ها نیز توجه گردد.
وی در ادامه با تاکید بر اصل مهارت آموزی دانش آموزان اظهار داشت: در این جشنواره، ارتقای سطح علمی دانش آموزان در قالب شیوه های متنوع ِ شاد و خلاقانه مد نظر می باشد.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان همچنین افزود : آموزش مهارت ها باید پاسخگوی نیازهای بومی، محلی و متناسب با ویژگی های های رشدی و علایق دانش آموزان باشد به گونه ای که دانش آموز بعد از اتمام یک دوره تحصیلی حداقل مهارت لازم را برای امرار معاش زندگی خود و خانواده اش به دست آورد .
کریمی برگزاری این جشنواره را گام مهمی در آشنایی ، ترویج و نگهداری مشاغل بومی و محلی برشمرد و گفت : آشنایی با مشاغل بومی و قدیمی از جمله کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری علاوه بر پرورش استعدادها و شکوفایی توانمندی ها در راستای علایق دانش آموزان و مهارت آموزی، باعث حفظ و نگهداری مشاغل سنتی و بومی محلی استان می گردد .
وی همچنین تصریح کرد: در این جشنواره نمادی از مدرسه محوری و شناسایی ظرفیت های بالقوه خانواده در جامعه محلی و ایجاد فرصت برای مشارکت نهادهای مردمی و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی مدنظر می باشد و دانش آموزان با نمایش دستاوردهای خود به نوعی با آشنایی و یادگیری کسب معاش حلال و کار آفرینی، هویت و سبک زندگی ایرانی - اسلامی را نشان دادند.
شایان ذکر است در این جشنواره مشاغل قدیمی؛ مانند: سماکی ، پالان دوزی، دلاکی ، نوغان داری، چراغ سازی، کشاورزی و بزازی به کودکان معرفی شد و در پایان مراسم نیز از مادر شهید والامقام فلک دوست قدردانی گردید .